Almanca Bilgisi

Home

Dil Eğitimi Vizesi İçin İstenilen Evraklar

Dil Eğitimi vizesi için istenilen evraklar : 

1- Dil Kursu kayıt belgesinin aslı (haftalık en az 20 saatlik kurs)

2- 4 adet fotoğraf

3- En az 1 yıl geçerli pasaport

4- Anne ve Babanın ikametgahı

5- Garantörlük Belgesi  (Aylık 650 Euro’luk)

(Türkiye’den Taahhütname veya Almanya’dan Finanzielle Verpflichtungserklaerung veya Bloke Hesap)

6- Üniversiteden  "Bewerberbestaetigung " (Başvuru teyidi)

Gerekli evraklar :

-Form

-Lise Diploması (Tasdikli tercüme)

-ÖSS belgesi (Tasdikli tercüme)

-Varsa Lisans diplomasi (Tasdikli tercüme)

-Varsa Transkriptler (Tasdikli tercüme)

-Özgeçmiş  (Almanca) 

Dikkat!
Dil eğitimi vizesine başvurmak için evraklarınızı Alman Elçiliği'ne verdikten sonra yaklaşık 6 haftalık bir işlem süresi olduğunu unutmayınız!